logo stomaatje alles over stomas


Yes! Heerlijk om dit weer te mogen organiseren. Op 30 juni hebben we in het Hoogland zwembad in Amersfoort een zwemdag voor stomadragers en hun omgeving georganiseerd.

Een deelneemster: "Het was een heel goede groep, mijn zoon en ik hebben ons super geamuseerd en heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen."

 

Het was een hele gevarieerde groep mensen, jong en oud en met diverse soorten stoma's. En juist een stoma verbindt iedereen, waardoor er al snel vele mooie gesprekken en leuke situaties ontstaan.

 

Kelly Eerdekens van Bellawear was onze gastspreker. Kelly is moeder, onderneemster en stomadrager. Ze vertelde haar indrukwekkende verhaal over hoe ze op 24-jarige leeftijd een stoma kreeg en waar deze levensingrijpende gebeurtenis haar vandaag gebracht heeft. Ze vertelde hoe Bellawear is ontstaan. Opgericht door en voor stomadragers. Steunondergoed, hulpmiddelen, badmode, oplossingen voor tijdens intieme momenten… Ze beantwoordde alle vragen en had ook badmode bij zich.

 

Namens Mediq was stomaverpleegkundige Karin aanwezig, waar je met vragen of bij eventuele problemen bij terecht kon. Dank Karin voor je aanwezigheid! Alleen al de aanwezigheid van een stomaverpleegkundige kan de deelnemers rust en vertrouwen geven.

 

Onze vertrouwde badmeester Michiel was ook weer aanwezig, zoon van teamlid Wil. Een badmeester die dus weet wat een stoma is en nergens raar van opkijkt! Hij kan mooi vertellen en door middel van grappige anekdotes is niemand meer gespannen om het water in te gaan.

 

Tijd om te gaan zwemmen! We begonnen met een kennismakingsspel en daarna hebben we een les Aqua-vitaal gekregen. Dit is een soort Aqua-Aerobic. Met oefeningen in het water, op passende muziek (door onszelf samengesteld!), om je spieren en gewrichten te versterken en je conditie te verbeteren. Er wordt op een rustig tempo gewerkt aan kracht, conditie, lenigheid en een betere coördinatie. Aqua-Vitaal is speciaal voor mensen die minder vitaal zijn of moeite hebben met de hoge intensiteit lessen.

 

 

Na het zwembad hebben we een hapje gegeten met elkaar, gezellig nagepraat en tips en ervaringen uitgewisseld.

Sponsors van deze dag zijn: Marlen, AllweCare, Salts Healthcare en B.Braun. Hierdoor kregen de mensen niet alleen een mooie goodiebag, maar ook een mooie korting op het restaurant.

 

En uiteraard een dank aan ons Stomaatje team, zonder onze vrijwilligers kunnen we deze dag niet organiseren!

Wil jij ons bij deze zwemdagen helpen? Lees dit dan vooral even door en vul onderaan het formulier in!

  

We danken de sponsors van de zwemdag

Zwemdag Sponsors 2024:

 

 

Een Stomaverpleegkundige is aanwezig namens:

  

 

 

Wil je de zwemdag sponsoren of wil je op deze dag als vrijwilliger helpen?
Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

×