logo stomaatje alles over stomas

    Vraag het ChatGPT 

StomaSupport

 

  • 'Het WC boek'. Auteur: M.E. Gregory en S. James. Uitgeverij: Thoth. ISBN: 9068684310. Hardcover, 254 bladzijden. Een onderhoudende reis langs toiletten over de hele wereld. Van piepkleine blokhutjes in de Canadese wildernis tot de meest geavanceerde toiletmachines in Japan en van de traditionele Engelse donderdoos tot de bijenkorfhut in Swaziland. De verrassende antwoorden op vele indringende vragen staan in deze lichtvoetige, maar zeer informatieve fotografische reisgids: het ultieme boek voor het kleinste kamertje in uw huis.

  • 'Het WC Doeboek'. Met het WC Doeboek wordt het weer gezellig op het toilet. Om je er op je gemak te voelen. Vol stickers, posters, verhalen, wc-weetjes, foto’s, een moppenboekje met moppen van Max Tailleur en meer! Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting.

  • 'De kleinste kamer'. Auteur: Lia Jongbloed/van Nuys en R. Sloot. Uitgeverij: Bzztoh. ISBN: 904530368x. Hardcover. Dit boek biedt een overzicht van de ontwikkelingen van het toilet en van het veranderende gedrag van zijn gebruikers en gebruiksters.

  • 'Komrij's kakafonie'. Auteur: Gerrit Komrij. Uitgeverij: De bezige bij. ISBN: 9023419073. Paperback, 326 bladzijden. Oftewel encyclopedie van de stront, een verzameling van scatologische teksten, gedichten, lijsten, kwinkslagen en literair-wetenschappelijke verhandelingen uit alle tijden en alle talen. Het resultaat is een machtig drukwerk dat op geen enkel toilet mag ontbreken.

  • 'Woordenboek van de stoelgang'. Auteur: Ton Spruijt. Uitgeverij: Veen. ISBN: 9020405209. Paperback, 221 bladzijden. Nergens is onze taal zo bloemrijk als in het kleinste kamertje: 5000 woorden en uitdrukkingen verzameld en verklaard. Hoe wordt en werd kenbaar gemaakt dat men 'hoog nodig moet'? Het Nederlands kent meer dan duizend manieren om een dergelijke boodschap onder woorden te brengen; daarnaast bestaan er honderden termen voor de plaats van handeling en een overvloed aan andere verhullende begrippen rondom de stoelgang. Bovendien is onze taal zeer rijk aan spreekwoorden, gezegden, bij- en scheldnamen, ontsproten uit de omgeving van het kleinste kamertje. In het 'Woordenboek van de stoelgang' worden meer dan vijfduizend woorden en uitdrukkingen onverbloemd nader belicht, aangevuld met hilarische anekdotes en wetenswaardigheden.

 
×